In clasa a 7-a veţi incepe studierea unei noi informatici, despre Aplicaţia Microsoft Word, Formatarea caracterelor,paragrafelor, paginilor etc. Veţi obtine competenţe ridicate in folosirea computerelor personale si sper ca informaţia de pe blogul acesta sa vă ajute in obtinerea acestor scopuri.

miercuri, 14 mai 2014

APLICAŢIA MICROSOFT WORD





Aplicaţia Microsoft Word operează cu fişiere speciale,numite documente.
Structura ierarhică a documentelor:



Fiecare obiect din componenţa unui document e caracterizează prin anumite proprietăţi.Aceste proprietăţi pot fi modificate cu ajutorul instrumentelor aplicaţiei Microsoft Word. De exemplu,textul se caracterizează prin tipul şi dimensiunile caracterelor utilizate,tabelul- prin numărul de linii şi coloane,desenul- prin dimensiuni şi amplasarea în pagină. Cu ajutorul instrumentelor respective,utilizatorul poate schimba aspectul şi dimensiunile caracterelor selectate,insera sau şterge linii şi coloane din tabele,mări sau micşora desenele.




Fereastra aplicaţiei Microsoft Word include următoarele elemente:



bara de titlu;
bara de meniuri;
bara de instrumente standard;
bara de instrumente de formatare;
aria de lucru;
linia de stare.

Ferestrele de document sînt ferestre secundare şi includ:



bara de titlu;
zona text;
bara verticală de defilare;
rigla verticală;
rigla orizontală.

Aplicaţia Microsoft Word permite prelucrarea concomitentă a mai multor documente,fiecare document fiind afişat într-o fereastră proprie.Trecerea dintr-o fereastră în alta se face activînd denumirea respectivă din meniul Window.
Fişiere create de aplicaţia Microsoft Word au extensia .doc.Citirea şi salvarea documentelor se realizează cu ajutorul comenzilor New,Open,Close,Save,Save As din meniul File.
Ca şi în cazul aplicaţiei Notepad,textul unui document poate fi introdus de la tastatură.Operaţiile de editare a textului se realizează cu ajutorul comenzilor:Cut,Copy,Paste,Clear,Find,Replace din meniul Edit sau al butoanelor respective din bara de instrumente.
Spre deosebire de programul Notepad,aplicaţia Microsoft Word trece automat în linia următoare cuvintele care nu încap în linia curentă.Tasta <Enter> se acţionează numai pentru a marca sfîrşitul unui paragraf.În mod similar cînd se termină pagina curentă,aplicaţia trece automat la o pagină nouă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu